Mobbning är nästan det värsta.

14:20 | tisdag 2 oktober 2007

Mobbning vanligt på Tranemoskolor

Fyra av tio elever på Tranängsskolan i Tranemo uppger att där förekommer mobbning och kränkningar. Det visar skolverkets stora granskning av kommunen.

Till skolverkets rapport

Samtidigt ger rapporten gott betyg till engagerad skolpersonal.

 Mats Lundborg, bildningschef i Tranemo

Det finns brister i skolan i Tranemo kommun, men rapporten pekar också på att mycket som görs fungerar bra. Bland annat får skolorna beröm för att de har en bra uppfattning kring vad eleverna kan och inte.

Samtidigt så finns det en del att jobba med. Betygen ligger något under riksgenomsnittet. Barn och ungdomar från andra länder får för dålig stöttning på sitt eget modersmål. Det finns också oklarheter om vem som egentligen bestämmer på skolorna: Är det rektorn, som är chef över flera skolor, eller är det den biträdande rektorn på den enskilda skolan?

Dessutom pekar skolverket på en anmärkningsvärd hög andel av eleverna upplever att det förekommer mobbning och kränkningar.


http://www.sr.se/cgi-bin/sjuharad/nyheter/artikel.asp?Artikel=1632785

Herregud! Inte trodde jag nått sånt om vår skola. Eller jovisst jag har ju anat ganska mycket att folk har blivit kränkta och mobbade. Lärarna bryr sig inte så mycket, inte enligt mig iallafall. Dom säger mest "Aja, låtsas som ingenting" blablabla.
Mobbning är så jävla hemskt, INGEN människa har rätt att bli mobbad. Det tar så hårt på en, jag vet det.

Vad tycker du om mobbning?
 Andra åsikter?
Vanlig vardag | |
#1 - - Liene:

det är hemskt:/ och ännu hemskare när rektorn eller lärare inte bryr sig.

#2 - - Louice<33:

aa ,jag blir mobbad av lärarna....

Upp