andas genom mig

Nu sitter jag här med en lång solig helg framför mig. Börjar inte en sekund innan 14.15 på tisdag nästa vecka. Imorgon är jag ledig, för jag ska neråt i landet för studentfirande och några slappa dagar vid Sveriges längsta sandstrand.

Jag ska försöka klämma in årets första dopp också, i havet. Sen ska jag försöka fotografera, men jag är trött på min kamera. Jag tycker den tar dåliga bilder, men det sägs ju att bilden görs av fotografen eller nåt liknande..det kan inte stämma? Haha...kanske dags att köpa ett nytt objektiv. Men jag orkar inte slösa pengar på sånt, när det finns tusen andra saker att köpa. Men äsch.

På återseende!
cirkus tio minuter

Bättre än så kan jag inte.


Skilda vägarResultatet av ungefär tio-tolv lektioner tre långa timmar vardera. Jag är jättenöjd, trots att jag upptäckte några småfel. Jag skyller på att jag var trött när jag gjorde slutspurten.
Jag valde som sagt att skriva en novell. Jag gav mig in i leken trots att jag inte hade inspiration till novellen. Men när det började arta sig start, så tänkte jag på en period i mitt liv, som på något sätt kunde utformas till en lagom spännande novell.

Såhär i efterhand kan jag tycka att det var lite töntigt att skriva en hel novell om något som redan har passerat och är så gott som bortglömt. Men när den perioden existerade var det en hård tid. Då gick jag inte på gymnasiet och jag hade definitivt inte tankarna på att bearbeta smärta/sorgen/ilska/vad fan det nu var jag bara på, genom att skriva en novell. Men yeah, nu har jag gjort det. Även om känslorna jag hade då har svalnat till minusgrader.Jag har även spelat in novellen i ljudformat.

Fan, vad bra jag är trots allt..och ja Caroline af Ugglas betyder ju som sagt en hel del för mig. Klart hon ska vara med och förgylla den sista sidan!Här är orginalet till omslaget.


Caroline af Ugglas i all ära

Farväl, min kära
Jag säger farväl till dig
Det är klart vi ses igen
Det vet vi så väl, men nej

Nej, nej – inte så
Nej, nej – ej som då
Aldrig – jag lämnar
Jag går

För jag har valt mig själv
Mig själv och inte dig

Jag vill regera mitt liv
Ja, jag vill mera än du
Jag vill regera mitt liv
För jag vill mera

Du behöver aldrig mer säga förlåt till mig
Så dina tårar kan, de kan du bespara dig

Jag går – jag går nu
Upp, upp – jag växer
Stiger och lämnar
Jag går

För jag har valt mig själv
Mig själv och inte dig

Jag vill regera mitt liv
Ja, jag vill mera än du
Jag vill regera mitt liv
För jag vill mera

Och ingenting kan hålla mig kvar
Nej, ingenting kan hålla mig kvar
Jag går
Upp, upp
Stiger
Jag går

Jag vill regera mitt liv
Ja, jag vill mera än du
Jag vill regera mitt liv
Ja, jag vill mera än du

Jag vill regera
jag vill regera
Ja, jag vill mera än du

Caroline af Ugglas i all ära, förstås. En bra låt, med en riktigt stark text. Den berör mig. Det är långt ifrån min favoritlåt. Fast allt med Caroline är bra, men en del är mindre bra än det andra. Så att säga. Det jag ville säga är att jag ser mig själv bland raderna. JAG VILL REGERA MITT LIV! JA, JAG VILL MERA ÄN DU. TYP.Någon gång i framtiden vill jag tatuera in något med Caroline af Ugglas. Något personligt, något som står mig nära. Kanske ett porträtt av henne? Låtrad? Haha, tankar tankar tankar..

gräver guld på arenan

Ibland kan jag känna att dagarna innan sommarlovet är sjukt onödiga, men samtidigt roliga. Idag har det varit en rolig dag, men samtidigt onödig. Jag hade en lektion, eller jag satt och lyssna på två redovisningar. Inget annat. Ganska onödigt. Sen var det Arenakampen. 
 Viskastrand klättrade stadigt upp på stegen. Borås Arena fylldes av galna fotbollsfans (haha, töntigt det lät) och bara en skara fans gick därifrån med ett brett jävla leende på läpparna - Viskastrandarna! Man blir gladast när man har vunnit guld eller? Nej, självklart inte, men ändå, vi vann.

Gött med en levande helg nu i alla fall.


allt är så himla gött

Så jädrans gött med kväll! Nu är allt det jobbiga över. Inget mer plugg. Inget. INGET. INGET!
Jag har också lyckats att skramla ihop tre sovmorgonar (skriver man så? NEj? Ja. JO. OKEJ) på raken. Imorgon, på torsdag och på fredag. Det är inte illat pinkat, eller vad säger ni? 
Allt är så himla gött!


tid för ogräs
några få

Nu är det typ bara två veckor kvar till sommarlovet! Så jäkla härligt! Det är också jäkligt härligt att jag har mina sista måste-saker att göra imorgon. Muntlig redovisning i engelska, NP i matematik, ställa ut min novell och lämna in min artikel i svenskan. Mediekunskapsinlämningen lämnade jag in innan jag gick på helg. Det känns så jäkla bra, men samtidigt jobbigt. Just för stunden. För ännu är inte sakerna inlämnade/gjorda. Men imorgon kommer mina axlar att lätta. LÄNGTAR!

Hur som helst, jag har haft en "slappdag" idag. Hade bara en idrottslektion idag. Jag ansåg att det inte var lönt att åka in 06.49 till skolan för att ha idrott. Jag skulle inte ens vara med, eftersom jag drabbades av sjukliga baciller i helgen. Feber, hosta och värk i hela kroppen - en helt vanligt förkyldning. Nu mår jag bättre, men har haft ont i huvudet hela jävla dagen. Jag brukar aldrig ha huvudvärk..kanske fått hjärnskakning? Haha, skojar bara. Det är finemang med mig ändå.

Nu ska jag njuta av att ha en slapp vecka framför mig. Sovmorgon på onsdag, Arenakampen på torsdag och ja. Inte så mycket mer. Joooo, har ju vanliga lektioner....men ändå.


tisdag

Min lediga tisdag har jag spenderat med Viktoria. Jag fick även tid att ägna mig åt matematiken.

Jag ska inte skriva så mycket mer om den. Min förra lärare satte skräck i min klass och skräcken sitter fortfarande kvar inom mig. Alltså, jag är ju bra. Så vad? Haha, låter lite överlägsen..

Hur som helst. Jag, Vickan och min mamma har varit och kollat på 9:ornas revy. Det var lite underhållande. Fast nu de senaste revyerna har det känts som om man kollade på en och samma. Men okej.......................PUNKT.

En sak har jag kommit fram till i alla fall. JAG SAKNAR MINA GAMLA LÄRARE. ÄVEN HAN SOM SATTE SKRÄCK I MIG.

Dino Merlin funktioner & jag

Det är söndag, det regnar och allt känns lite allmänt tungt sådära. Snart vankas det en ny vecka, med nya möjligheter. Som man brukar säga. Nya möjligheter att plugga, kan jag säga. Det finns så mycket annat att göra, så det känns riktigt surt att behöva lägga dyrbar tid till att plugga..

Nu ska jag avsluta denna veckan med funktioner och sånt. Imorgon har jag mitt sista matteprov. Sen är det bara nationella kvar. Det kommer nog bli finemang. Klarade jag det i nian, klarar jag väl det nu i första ring. Allt handlar om att ha nerverna i styr.

Som sagt, matteboken väntar. Dino Merlin också. Åh, jag är helt kär i den låten.

Hej då på ett tag.


Dino MerlinLåten ovan faller mig i smaken.


ganska onödigt egentligen

Sjukt onödig skoldag idag alltså. Jag kom dit vid ett, rättade max tio ord i min novell, tänkte trycka den, men det var en lång dryg ännu längre flera mil lång kö. Så jag satt av tiden, till ingen nytta alls. Ganska onödigt.

Onödigt var det också att gå till tandläkaren. Jag skulle som sagt vara där klockan 11.00. Jag kom in halv tolv. Så jag frågade om jag hade tagit fel på tiden, det hade jag inte. Det var bara de som hade halkat efter lite (lite för många kaffepauser va va va). Jag kom som sagt in halv tolv. Inne i rummet spenderade jag max två minuter. En tandläkare från Borås ville se förändringen på mina tänder efter min andra tandställning. Det var fint, snyggt bett hade jag. Nu vet ni det. Efter besöket hos herr tandläkare stressade jag hem och käkade och sen satt på bussen in till den onödiga skoldagen 11.49.

Onödig stress. Egentligen. Onödig tandläkartbesök. Egentligen. Allt är bara egentligen.Ganska onödigt att lägga upp en bild man redan har lagt upp tidigare.


rita figurer och dra en gräns

gör din tolkning, häll mig full med svar
rita figurer och dra en gräns
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
eller?

Imorgon har vi resursdag, vilket gör att vi får sovmorgon. Ja, det är sant. Jag får sovmorgon. Jag börjar kvart över tolv, men jag ska till tandläkaren klockan elva, så jag kommer såklart senare. Jag är riktigt nervös inför tandläkaren imorgon...bara så ni vet.

Sen har jag ett par frågor i huvudet. När bör man gå upp? När bör man gå och lägga sig? Vad ska man göra, för att få ut det mesta av den underbara sovmorgonen? Jag är inte van att ha sovmorgon på en torsdag, mitt i en hektisk skolvecka...hjälp!

Ha-ha-ha, det luktar ironi. Ha-ha-ha, skojar... punkt punkt punkt.


BLIXTRAR OCH DUNDER

Nu finns det inget regn kvar. Det har regnat och åskat för ett par veckor framåt. Typ.

Regnet fick mig inte på bättre plugghumör. Alltså, shit. Ni anar inte hur mycket jag har att ta itu med..det är så jobbigt att börja, men sen när det är klart är allt en fröjd. Men det är just det första hindret - att börja. Hur gör man det på bästa sätt? Min motivation är inte hos mig just nu, jag försöker hitta den bland grönskan. Det går inte bra. Jag vill ha sommar, ett långt skönt sommarlov.

Inlämning mediekunskap nyheter
grammatikprov engelska
matematikprov - funktioner
två NP i matematik

Okej, det är inte så mycket egentligen. Eller jo, det är mycket. Det händer så mycket i skolan. Nu är det slutspurten på våra projektarbeten. Vi håller även på med ett större arbete i svenskan och så vidare. Var ska jag börja? JAG ORKAR INTE. FAN. FAN. FAN.

Nu ska jag bli positiv - TJOHO, DET SKA BLI KUL ATT PLUGGA. JAG KOMMER KLARA ATT TA MIG I MÅL. BLA BLA BLA, NU JÄKLAR. GO MARTINA!!!1

TACK FÖR MIG. FORTSÄTTNING PÅ RUBRIKEN - MAGISKA UNDER (JAG TAR TAG I MITT PLUGGBERG)


fint väder är bra väder

Det är så jäkla härligt att det har blivit grönt och skönt utomhus. Nu väntar jag på två härliga månader av frihet. Det är nära, väldigt nära...det var så länge sedan sist, vi hade sommarlov.


det enda man läser

Plugg, plugg och åter plugg. När tar det slut? Jag är så förbaskat skoltrött just nu, så jag tycker det är helt fel tillfälle att lägga allt, precis allt de sista veckorna innan lovet. Japp japp, plugg är kul.

för några år sedanJag kom och tänka på en sak...barnslakteriet.
Jag och familjen var på väg ner till farmor och farfar, allt var som vanligt i bilen. Mina två minsta syskon tjafsade med varandra om en helt värdelös sak, som alltid. Till slut såg jag min chans att skrämma de. Vi åkte förbi ett elverk eller vad det heter. Jag sa till de att det var ett barnslakteri, så om de inte höll käften skulle vi släppa av de där. Vips, så började den minsta gråta och den andra var helt tagen av mitt förslag.

Så nu vet ni det, om ni är olydiga hamnar ni på barnslakteriet.


jag liksom föll över kanten
häll mig full av svarLars Winnerbäck är rätt bra ändå.


sitter här och slösar

Nu är jag hemma med lite lättare axlar. Två prov är färdiga, så nu återstår bara cirka tvåtusentrehundraelvasakerkvarattgöra innan jag kan andas igen. Det är inte lätt om man vill ha ett välförtjänst sommarlov innan vinter sätter fart igen.

Nu tänkte jag spendera resten av dagen till lite viktigare saker än datorn (jo, datorn är jäklig viktig i mitt liv också!!) Jag ska bland annat gå runt sjön. Fjärde dagen i rad, jag tror jag har slått mitt personbästa i "gå-runt-sjön-tävlingen". Sen ska jag fösa undan lite damm under sängen. Jag borde plugga lite också. Jag hinner nog det (jag har all tid i världen egentligen, men jag vill inte inse det). Om jag inte hinner med plugget, hehe, så har jag fredagen på mig att plugga. JAG ÄR LEDIG PÅ FREDAG. Halv resursdag fram till cirkus tio på förmiddagen, så min favorit tyckte inte det var lönt att ha estetisk verksamhet. Det tackar jag för. Jag behöver sova ut.

Oj, se..nu har jag slösat superviktig tid till ingenting alls.


mycket betydelsefull text

God jul, eller oj vad säger jag? Grattis till min pappa, som fyller hela 41 år i dag, gammal och grå men lever ändå. Förklaringen till att jag skrev god jul är för att det har snöat idag. Inte mycket, men det har ändå snöat. Tredje maj och så. Det är ingen vara..

Jag är sjukt skoltrött nu. Vi har fått några inlämningsuppgifter som ska vara inlämnade i slutet av maj. Det mesta får man göra hemma, efter som det är många timmar som går bort nu det sista på grund av halva resursdagar. Äckligt trött på allt som har med tänkande att göra (när det gäller skoluppgifter)

Nu när jag ändå klagar kan jag väl spinna vidare på temat. Jag är trött på inspelningsrummet i skolan, trött på några lärare, trött på att gå upp tidigt, trött på att det aldrig blir sommarlov. Jag är också lite trött på människor som tror att de är något (jo, visst alla är ju något, men ändå). Jag är trött på att inte ha några pengar (jag vill vara rik) Jag är trött på skolmaten. Jag är trött på att skriva. Jag är TRÖTT PÅ ALLT VAD FAN.

Nu blir det andra puckar. Imorgon ska jag klara NP i engelska galant, samt klara idrottsprovet prickfritt.

Vi hörs!

Förresten, jag tror det är bra att ha något klag-inlägg då och då. Annars äter klagheten upp en.


RSS 2.0