22. en tv-serie jag älskar

När Andra Avenyn gick på tv var jag noga med att inte missa något avsnitt. Det var och är en perfekt tv-serie i min smak. Synd att den inte kommer i fler avsnitt. Jag saknar det!


21. favoritställe

Jag har många platser jag gillar att vara på. Hemma är ett ställe jag fullkomligt älskar! Det är skönt att ha allt samlat och att dra in doften av hemmet fyller mig med välbehag. Jag är förtjust i havet också. Vilken plats som helst kan vara en favorit, eftersom sällskapet gör allting!


19. fem sanningar

Fem sanningar om mig? Vilka sanningar?

1. Jag älskar att läsa tidningar
2. Jag är svag för katter
3. Jag drömmer om en stor blogg ibland
4. Jag känner inget behov av att uppdatera statusen på facebook, jag spanar gärna in vad de andra gör istället
5. jag är för lat


18. favoritaffär

Mina favoritaffärer är Monki och second hand-butiker. Annars funkar är HM, Gina Tricot, Cassels och så vidare också.


17. innan jag dör
16. detta gör jag på helgerna

 På helgerna passar jag på att ha det trevligt i goda vänners sällskap, fotografera, ha jätteroligt och få kramp i magen av all skratt. Ta extra många kaffepauser. Sova extra länge på morgonen och vara latare än vanligt. Vara uppe sent. Myskväll. Städa. Gå ut på långpromenader med Berra. Jag brukar göra allt möjligt på helgerna. Helgen är veckornas höjdpunkt!


15. en person/kändis jag skulle vilja träffa

Om jag skulle nämna en känd person som jag skulle vilja träffa, nämner jag Kissie. Det vore en rolig grej att träffa henne! Det är häftigt att träffa kändisar!


14. min högsta dröm

Jag vet inte riktigt vad min högsta dröm är här i livet. Jag skulle vilja skriva en självbiografi innan jag dör. Även en skönlitterär bok. Jag skulle även vilja få en publicerad krönika i någon stor tidning, till exempel Aftonbladet. Sen vet jag inte om jag har någon mer stor dröm jag skulle vilja uppfylla. En dröm som är omöjlig att uppfylla (inte omöjlig, mindre möjlig) är att jag skulle ta en tur i rymden.

Det verkar som att jag inte har något att kämpa för, men tro mig, det har jag! Böckerna är en sak, sen önskar jag mig och mina närmsta ett gott och värdigt liv osv.


13. ett kort någon annan tagit på migMin lillebror är fotografen till denna bild på mig och Berra!


snötäcke


12. vad har jag gjort idag

Min lathet fick punkt nummer tolv på listan att ändras. Egentligen skulle det vara något i stil med "en bild på mitt rum som det ser ut just nu". Istället fick punkt nummer tolv bli "vad har jag gjort idag".

Så ja, vad har jag gjort idag? Idag har jag övningskört ner till min farmor och farfar. Vi åt våfflor och drack kaffe för att få energi till att köra in ved. Det var roligt att köra in ved, eftersom att köra in ved betyder att man även får unna sig att åka på flaket och i skortskärra.  Den friska luften på landet är fantastisk! Jag körde även en bil med automat. Sen tog energin slut, så vi fick vräka i oss middag. Efter några timmar på landet körde jag hem igen. Väl hemma har jag duschat och slappat. Om någon minut ska jag gå och krypa ner i min säng och se på Pippi Långstrump.


11. en bild på någon du saknar

 Det är en sån saknad som svider lite i hjärtat. Det fick bli tre bilder.


10. min framtid

Jag vet inte hur min framtid kommer att bli. Inte den framtiden som kommer om några år. Morgondagens framtid vet jag redan. Jag ska till skolan. 

Ibland brukar jag fantisera om framtiden. Jag ser mig själv som en journalist, kanske i pappersformat eller i radio. Mitt hem är en lägenhet, där jag och min katt bor. Utanför fönstrena pulserar stadslivet. Vilken stad vet jag inte. Ytterligare några år framåt börjar en familj få form. Sen blir man några år äldre igen, då börjar barnet/barnen bli stora och bildar egna familjer. Sen får man jättemånga barnbarn så hela pensionen går åt till födelsedagspresenter och julklappar. Sen öppnar ålderdomshemmet dörren för en..

Jag är nyfiken på framtiden, men samtidigt vill jag inte lämna det här, mitt liv just nu, bakom mig.


vi bär upp varandraJag har såg på Copycat singers tidigare ikväll. Bästa Caroline var gäst, så nu kommer jag somna med ett stort leende. Hon gör alltid mig så glad. Tjohoooo!


9. vad min väska innehåller

I min skolväska just nu ligger det en vattenflaska, ett anteckningsblock, Elsas hemlighet, handsprit, en plånbok och handkräm. Innehållet i väskan varierar från dag till dag beroende på vad jag ska göra under dagen. Har tyvärr ingen bild just nu, eftersom jag befinner mig på min andra och sista lektion för dagen.


trotsar tiden

Det är en fröjd att sitta här och bära på vetskapen om att jag kan sova till 10.00 imorgon. Det behövs verkligen i denna stund. Känns som om denna onsdagen slukades ner i ett svart hål imorse när klockfan gav ifrån sig värsta ljudet. Ljudet surrade runt mellan rummets fyra väggar tills jag lämnade lägenheten med en irriterad känsla över klockan och att jag alltid trotsar tiden.
 Min kropp har inte vant sig vid tidiga uppstigningar än. Det kan ta ett tag (i värsta fall till nästa lov), men förhoppningsvis kan kroppen återhämta sig lite genom morgondagens sovmorgon.


8. tre låtar

Mikael Wiehe - Flickan och kråkan, Amanda Fondell - All this way och Laleh - Just nu är låtarna som jag lyssnar mest på just nu. Men jag har jättemånga låtar som jag har drunknat i de senaste dagarna. Det finns så många bra låtar, så det är riktigt svårt att välja tre.


7. den roligaste personen jag vet

Jag tycker alla mina vänner är roliga på sitt sätt. Min familj är rolig. Robert Gustavsson är rolig. Caroline af Ugglas är rolig. Det går inte att säga en person som jag tycker är den roligaste personen jag vet. Det finns så många roliga personer i min närhet som får min mage att krampa på grund av skratt. Vilket umgänge jag har och vilka humoristiska kändisar det finns!


6. bloggarna jag läser

Jag tycker det är roligt att läsa bloggar. Det är ett bra och inspirerande tidsfördriv! Bloggarna som jag klickar in mig på oftast är Kenza och Paow, jag läser även bloggar som drivs av personer som bor i min närhet.

Här får ni ta del av några bloggar jag läser:

http://imfancy.blogg.se
http://timetoshoot.blogg.se
http://viickaan.webblogg.se
http://moamarlene.blogg.se
http://duvetjessica.blogg.se
http://lienes.blogg.se
http://tinkerbella.blogg.se
http://linafoto.blogg.se
http://rebeccathomee.blogg.se
5. jag för ett år sedanPå bilden ovan skådar ni mig för ett år sedan. Funderar på att klippa en liknande frisyr inom kort! Inför sommaren är det väldigt skönt med ett kortklippt hår. Det är härligt att känna den svala sommarvinden stryka den bara nacken som är stänkt av blänkande svett. Hehe...


lyxigt

Nu är det slut på långa nätter och sena uppstigningar! Imorgon börjar skolan igen och jag är riktigt taggad inför sista terminen i mitt andra år på gymnasiet. Jag är inte ett dugg trött än, men jag ska snart hoppa i säng och kolla på någon rolig film. Tur att jag har sovmorgon imorgon. Numera kommer jag även kunna sova länge på torsdagar! Det är rena lyxen ju.


4. någon jag ser upp till

Den främsta personen jag ser upp till är Caroline af Ugglas. Hon är cool, stark och vågar stå upp för sig själv. Jag beundrar hennes kreativitet! Hon ger mig styrka och när jag lyssnar på hennes musik känns det som om att ingenting är omöjligt. En härlig stark kvinna är vad hon är och sån vill jag också vara!


3. mina kompisar

Mina kompisar är härliga kompisar! Jag är otroligt tacksam över att jag får vara deras vän och att de är mina vänner. Gammal vänskap rostar aldrig.


2. vad får mig att må bra/dåligt

Det finns många saker som får mig att må bra. Utflykter, konserter, härligt umgänge, bra musik och böcker, fint väder och lov är något som får mig att må bra. När jag är frisk mår jag bra. Om jag lyckas med något som jag trodde var omöjligt blir jag glad och mår bättre än bäst.

Men om jag drabbas av sjukliga baciller eller om det regnar när jag egentligen vill att det ska vara fint väder kan mitt välmående sjunka. När jag förlorade mina katter mådde jag dåligt. När jag var nära att få IG i två ämnen kändes det som om jag var ensam på botten av ett djupt hav, det fick mig att må dåligt.

Även om det suger att må dåligt, kan det vara bra emellanåt. Jag lär mig att uppskatta stunderna jag mår bra i bättre. 


1. det här är jag

Martina är mitt namn och jag är snart arton jordsnurr. Jag lever med min fina familj (som innehåller en sprallig hund, en mamma, en pappa och tre småbröder. Har även en storasyster som är tillräckligt stor för att bo i en egen lya) i en fantastisk kommun som ligger nära den gröna naturen och några få mil ifrån pulserande stadslandskap. Jag uppskattar det! Att man kan ta sig var som, utan att åka speciellt långt.

Jag läser mitt andra år på Medieprogrammet i en närliggande stad och där jag har valt att inrikta mig på foto/journalistik. Jag kan inte låta bli att fascineras av framtiden, men samtidigt skrämmer den mig. Jag vill inte bli vuxen samtidigt som jag vill kicka igång en karriär inom media.

Vad kan man berätta mer? När lediga stunder tar fart gillar jag att fotografera, läsa böcker, skriva och umgås med mina nära och kära. Det är väldigt trevligt att bara vara, också. Ligga i sängen och titta upp i taket, typ!

Något annat som ligger mig varmt om hjärtat är katter. Jag har två stycken uppe i himlen. Båda två förlorade jag inom loppet av ett år. Den ena blev påkörd och den andra blev ett offer för en sjukdom. Jag saknar dem väldigt mycket och jag gillar att skriva hur mycket jag saknar dem på min blogg.

Något mer än detta är jag inte. En enkel tjej i ett enkelt land helt enkelt.


en lista

Jag har inget minne av att jag har följt någon sådan lista förut, så jag tänkte att jag från och med nu kommer göra det!

1. Berätta om dig själv

2. Något som får mig att må bra/dåligt
3. Dina kompisar

4. En person du ser upp till
5. En bild på dig för 1 år sedan
6. Bloggarna du läser
7. Vem är den roligaste du vet?
8. 3 bra låtar just nu
9. I din skolväska finns ..?
10. Hur ser din framtid ut?
11. En bild på någon du saknar
12. En bild på ditt rum som det ser ut just nu
13. Ett kort någon annan tagit på dig
14. Din högst dröm
15. En person/kändis du önskar att du träffat
16. Detta gör jag på helgerna
17. Dethär vill jag göra innan jag dör
18. Favoritaffär?
19. 5 sanningar
20. Bild på det du köpte senast
21. Favorit ställe
22. En tv-serie du älskar
23. Ditt favorit nagellack
24. Vad jag gör när jag vill vara ensam
25. Detta är jag beroende av..
26. Något du vill ha just nu
27. Något du ångrar
28. Bild på någonting du älskar
29. Detta åt jag till frukost
30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar

RSS 2.0