OBS OBS OBS!

Mina kompisar, idag är det Så ska det låta, med Caroline af Ugglas, Ralf Gyllenhammar, Niklas Strömstedt och Pernilla Andersson som medverkande. Jag slår vad om att det blir en galen timme framför ett medelåldersprogram!


det är fredag idag

Nu har jag en efterlängtad helg framför mig och det känns fantastiskt! Skolan idag var som alla andra fredagar, softiiisch. På EV var vi ute och fotade vårtecken (som nu mera börjar försvinna, det är fan sommar nu? TYP), åt glass i Stadsparken (världens bästa lärare bjöd!). Det var riktigt trevligt och nu som sagt har jag en efterlängtad helg framför mig!


Cirkus Maximum

När min pappa och min lillebror Viktor kom hem från cirkuspremiären, var jag avundsjuk. Jag ville också gå på cirkus.

Nu sitter jag här, nyligen hemkommen från cirkusen som gästade Svenljunga. Vilken fantastisk föreställning! Det är roligt att gå på cirkus, för det är en sån mysig, förväntansfull miljö. Alla är glada. Typ.

Jag ska lätt gå nästa år igen, bara så att ni vet.


du tog med dig ett helt liv

Jag har varit full av sorg idag. För några dagar sedan hände det en olycka, som tog livet från en ung pojke. Jag kände inte pojken, men jag visste vem han var och jag har träffat honom tillsammans med min kusin för ett par år sedan.
Det känns tomt, även om han var så långt ifrån mig. Jag tycker sånt här är otroligt sorligt. Jag har vänner som var bra vän med honom, och jag lider verkligen med de.

Jag tänker på hans nära och kära, hur kniven vrider och vänder sig i deras brustna hjärtan, försöker  ge tröst från ingenstans. Jag kan inte låta bli att fälla tårar.

Nu ska jag tända ett ljus och låta honom vila i frid.


sju veckor på ett ungefär

Jag vill ha sommarlov. Det är så härligt att känna friheten och tiden som står stilla.


och tiden bara gick


 
Helgens fruktansvärda nyhet har lärt mig att ta väl hand om tiden.
 Man vet aldrig när tiden tar slut.


Bananer i pyjamas

Oj, vad jag blev full av chock när mamma kom hem med Bananer i pyjamas - barnvisor. Alltså en cdskiva med 17 sånger från TV-favoriterna! Jag älskar bananer i pyjamas. Jag måste köpa fler dvder med de. Jag har bara två, men ena är borta...

Bananer i pyjamas ligger i topp med Pettson och Findus, Pippi Långstrump och Pelle Svanslös.


mellan månen och mitt fönster finns en bro

Ville bara skriva att jag lyssnar på Peter LeMarc, äter kladdkaka och njuter av att vara ledig.


gött

Vädret är på topp och påsklovet har äntligen börjat. Jag lägger mina rädslor, om att det kommer mer snö, i bakfickan. Nu kan det inte komma mer snö. För nu är det vår på riktigt.

Dagen ska jag njuta av i trevligt sällskap. Bilderna i kameran är raderade, la nämligen in 982 bilder tidigare idag. Jag kände att det var på tiden. Typiskt att inte bilderna sköter det själv. Jag får hjälpa de på traven, helt enkelt.

Ha det göttmos i vårsolen, kompisar!


tretton dagar

Från ingenstans kom det ett sug efter "13 dagar i rymden". Boken som handlar om Christer Fuglesang rymden. Jag har velat läsa den tidigare, men det har inte blivit av. Nu jäklar ska jag läsa den. Rymden är fan ballt. Christer också.


hardcoooore superstar

Åh, ikväll spelar Hardcore Superstar i Lisebergshallen. Jag ville och vill fortfarande åka dit, men det är lite sent nu... Jag är sur på mig själv att jag inte beställde biljetter. Hardcore är ju så jäääävla bra!Här är en bild från när de var i Lisebergshallen senast. Jag var där och det var grymt!


p.å.s.k.

Efter en slapp kreativ dag i skolan sitter jag nu här hemma med ett välförtjänt påslov framför mig! Jag uttryckte mina kreativa sidor idag på estetisk verksamheten och gjorde en rymdinspirerad, vad ska man kalla det...skulptur. Den är lätt värd ett MVG +.  Jag kanske borde göra en utställning snart. För det lär bli flera skulpturer fram till sommarlovet, nu när vi har tillgång till det extremt gula fula rummet med massor av krimskrams.

Det känns gött att vara ledig en hel vecka nu. Jag tror att väderlekarna har lovat bra väder också.


hundra minus nästan allt

Jag blir uppäten inifrån.


snygga mänSvenska män ger inspiration. Samtliga bilder är tagen från google.


fortsättning följer...

Det känns helt otroligt att tisdagen börjar lida mot sitt slut. Första tanken som slog mig i morse var "skit också, värsta långa dagen och jag är så trött". Se här, nu sitter jag här och ska snart gå igenom radiohistoriken, radiostatistik och radiokakan. Imorgon väntar, troligtvis, det sista provet i mediekunskapen. Det känns gött, men samtidigt lite tråkigt. Det vilar ju en viss charm över prov. Man är spänd, ivrig, misstänksam osv inför ett prov, sen när man får tillbaka det och inser att det gick utmärkt, spricker oroligheterna inom sig.

Jag sitter här och har egentligen ingenting att skriva, men jag vill dra ut på saker och ting för att slippa plugga. Det är jättetråkigt ju. Man blir så inlåst.

Okej, för att dra ut på tiden lite mer så kan jag berätta att jag med all sannolikhet är ledig på torsdag. Vi har resursdag och jag har inga restuppgifter. Tror jag.......... Beslutet väntas ta form i morgon.

Nu sitter ni och biter på era, redan sönderbitna naglar och väntar nervöst inför morgondagens beslut. Kommer Martina få ledigt? Eller få hon åka till Viskastrand ändå? Får hon? Neeeej, eller vänta jooooo. Yes. Hon klarade det... Typ.


Sture-Pasgoo låt.


texter av af Ugglas

Det är på minnena som vi lever
Men snart så har de suddats ut

Så vi blundar
Ja, vi blundar
Vi bara blundar
Fast vi ser
Nånstans finns det, det vi hade, som var bra
Ja, nånstans finns det kvar en plats där vi kan va
Du och jag

"Vi blundar"

Vissa dar är jag ledsen och nere
Såna dar vill jag inte längre va med
Allt är bra och det finns ingen orsak
Men det går, nej, det går bara inte att le

"Hallå"


Jag kommer aldrig, nej, aldrig glömma dig
För du har satt för djupa spår
Och varje gång jag ser dig le åt mig
Ja, då vänder jag och går

"Måste världen va så liten"

För jag har valt mig själv
Mig själv och inte dig

Jag vill regera mitt liv
Ja, jag vill mera än du
Jag vill regera mitt liv
För jag vill mera

"Regera"

Du var mitt hjärta
Jag blev din sorg
Du var mitt hjärta

"Du var mitt hjärta" med Tommy Nilssonjättetråkigt och slut på ork

Just idag är det en tråkig dag. Tur, som jag har, är denna dagen snart till ända. Imorgon kommer jag vakna upp till en hög med matteplugg. Jag vill inte sova på grund av denna äckliga tanken. Allt går runt just nu och jag vet inte så mycket mer. Allt är tråkigt och komplicerat på något sätt. Det är just såna här dagar som denna, det är roligt att bläddra runt i min blogg. Speciellt i kategorin "Caroline af Ugglas". När jag läser mina ord och känslor får jag ett leende på läpparna. Fantastiska Caroline. Jag är så glad över att jag lyssnar på hennes musik. För det är något helt otroligt berörande. Tro mig.

Hon får mig att känna glädje, sorg, ilska, längtan och så vidare.

Det var egentligen en slump att jag trilla över henne. Melodifestivalen 2009, bidraget "Snälla snälla" sen var jag fast. Fast i något speciellt. Jag har aldrig fascinerats av en artist så som jag har gjort av Caroline. Hon är en sann inspirationskälla, förebild..(okej, bortsett från hennes unga ålder då hon drack ganska mycket och gjorde lite mindre bra saker osv..) När jag blir stor ska jag bli som Caroline.

Ibland känner jag ett pirr när jag säger att Caroline af Ugglas är min idol. Ett läskigt pirr eftersom Caroline förknippas mycket med "Snääällla snälla snälla snälla, ja så snällla snälllla bla bla". Jag är rädd för att folk ska tycka att jag är konstig. Vem bryr sig egentligen? Inte jag. Inte nu i alla fall.

Jag har sett henne fyra gånger live, Folkan i Borås, Folkets hus/Stadsteatern i Falkenberg, Liseberg och Åhaga i Borås. Det har varit de finaste stunderna. De mest händelserikaste stunderna i mitt liv. Jag hoppas innerligt att jag får se henne ett par gånger till. Införskaffa mig några fina minnen med min pappa. Ingen annan vill åka med mig och se Caroline. Lite tråkigt, men jag och pappa har ungefär samma musiksmak (bortsett från Hardcore Superstar osv) Han gillar svenskt (ett par exempel, Orup, Di Leva, Peter LeMarc, Niklas Strömstedt..)

Långt inlägg, men jag vill inte sluta skriva. Hennes texter berör mig, träffar rakt in i själen och sen stannar de där för evigt. Någonting kan alltid relateras till hennes låtar. För mig. Åh. Underbara Caroline af Ugglas. Jag kommer aldrig sluta gilla henne, för hon är bäst. Bättre än allt.

Nu ska jag lyssna på Caroline af Ugglas och fortsätta fördriva tiden med tråkigheterna.


Coca Cola

Coca Cola är den allra läckraste läskigaste drycken någonsin. Fan vad gött det är med en iskall cola full med kolsyra som är riktigt kall så att ögonen tåras efter de första klunkarna.


många frågor

Jag har tänkt på en sak (många saker). Varför ser asiater ut som de gör? Varför ser vi skandinavier ut som vi gör? Afrikanare? Jag menar, vi är från samma planet. Vem var det som skapade jorden? Tydligen har de olika världsdelarna olika uppfattningar om vem som skapade jorden, eller har jag fel? Om det nu var Gud som skapade jorden, vem skapade Gud då... Vad kom först, hönan eller ägget? Det måste vara ägget, men vem skapade ägget? Varför pratar vi inte samma språk? Det hade underlättat för mig som suger på engelska. Svart på vitt. Varför har vi engelska som, vad heter det? Världsspråk? Alltså, finns det något svar på mina funderingar?


CAROLiNE

Idag är det ingen vanlig torsdag. Idag fyller världens bästa Caroline af Ugglas år! Jag tror hon blir 39, för förra året fyllde hon nog 38 år.

Yeah. Så snart för ett år sedan såg jag henne live för andra gången. Jag tror det var den 16 april i Falkenberg.

 

GAAAAH. HON ÄR GRYM!


jag funderar på att dra, dra i väg från stan

Jag funderar att ta itu med hopplösa ekvationer och sånt tråkigt. Det som är tråkigt och jobbigt är att man inte förstår, men när man väl får nys om vad man egentligen ska göra blir allt mycket lättare och ett snäpp roligare. Sen löser man tal som aldrig förr, tal efter tal, woooop wooop woop, sen inser man efter ett par tal räknade hur meningslöst det är att sitta och lösa kluriga tal till ingen nytta. Varför lär vi oss inte vardaglig matematik? Sån matematik man använder när man till exempel handlar. När får vi nytta av Phytagoras sats till exempel..

Det är bara att bita ihop, så det ska jag göra nu. Jag måste lösa minst åtta tal innan jag får göra något annt. OKEJ! Ok...

Jag har insett att jag är jäkligt skoltrött just nu. Jag är trött 24 timmar om dygnet. Jävla vår. Det sägs att en del blir tröttare på våren, innan man vänjt sig.


vårkänslor vid en sjö

I måndags kände jag mig som Kurt Wallander när han, i nästan alla slut, gick och blickade ut på det blåsig havet. Man kan nästan tro att jag var vid havet i Ystad, men tråkigt nog satt jag på en sliten träpall och lät blicken vila över en glittrande Tranemosjö. Det var varmare än vad det var sist när jag satt på samma plats. Här kan ni läsa om den upplevelsen.

Jag passade på att några bilder till omslaget av min novell, men det blev inga som var användbara. Typiskt. Här kommer i alla fall andra bilder som är tagen vid samma tillfälle.


asbra låtar till er

asbra låtar

Den här spelningslistan går varmt just nu.
Låtarna får mig att finna inspiration.


Emil JensenHur lyckliga kan vi bli vi som vet vad stjärnorna består av?
Hur magiska kan vi va när vi vet vad hjärnorna består av?
Hur älskande kan vi bli när vi vet vad, när vi vet hur?
Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig.


Magnus Uggla och jag

Det är tisdag och regnet piskar ner på den grusiga marken. Jag sitter i textsalen och försöker få till mitt projektarbete. Det är ett par lektioner till, ett tiotal i alla fall, men jag har jättemycket att göra. I rullen arbetar vi nu med ett valfri projekt, som ska innefatta alla sex delar (graf, tryck, ljud, video, text och foto). Jag har valt att skriva en novell och jag är jäkligt nöjd med den.

Nu har jag bara framsida, baksida, redigering av ljudinspelningen (har spelat in novellen), och göra klart novellen för tryck. Ganska mycket att göra, som sagt.

Regnet gör mig på sämre humör. När blir det vår på riktigt? Fast okej, regnet tillhör våren också. Kanske.

Magnus Uggla ska ge mig inspiration nu.
klockan hoppar över halv åtta

Det är en ny vecka utan Halv ått hos mig. Lite tråkigt. Lite sorligt. Lite konstigt. Vardagen har gått i kras.

Nu ska jag göra något som får mig på gladare vägar. Jag ska plugga matematik. Jag börjar bli riktigt bra på att lösa ekvationer med paranteser, förenkla uttryck och så vidare... Jag kanske blir ett matematiksnille när jag blir stor. Vem vet.


söndag

Den här helgen börjar lida mot sitt slut och lämnat ett ont nyckelben. Imorgon väntar en ny vecka med matteplugg och tidiga mornar. Jag vill att matteprovet ska vara över och ha sovmorgon i en vecka.


RSS 2.0