vintern blev för lång

Jag tror inte att det blir någon vår/sommar/höst i år. Vintern har tagit ett stadigt grepp om Sverige (i alla fall i delen där jag bor). Så fort det blir lite solsken så gläds (eller heter det glädjs?) människorna och bombar facebook med typ "sooooool, äntligen är våren kommen bla bla bla", sekunden efter statusuppdateringarna ringlar snön ner från en tjock himmel och fler statusuppdateringar skrivs med nåt liknande "åååååh, det snöar" Väderprognossidorna kan se se besegrade av människorna i vårt avlånga land.

Jag hoppas med alla hopp att våren snart kommer. Det vore lite gött med värme, fågelkvitter, grönt gräs, pollen, glass, solbrillor och vinterjackan i gaderoben. Kanske är vi människorna otåliga, men vad fan. Pappa räknade ut för någon vecka sedan att vi har haft vinter i över fyra månader. Första gången han plogade snö denna säsongen var den 16 november. Det är klart att man blir less på knastrande och blöt snö.

Nu ska jag inte sitta här och klaga. Jag ska klaga framför matteboken. Usch, det är fruktansvärt tråkigt med matte. Varfööööööör valde jag att läsa matte B? Vaaaarfööör? Jo. För jag vill bli journalist eller nåt. Äsch. Noll kontroll.
ORUP ORUP ORUP

Årets huvudartister:

30 juni September
7 juli Danny
14 juli Veronica Maggio
21 juli Orup
28 juli Petter
4 aug Rydell & Quick
11 aug Hemlig artist – släpps april/maj

Ser ni? Orup kommer till sommartorsdagarna i Borås! Helt galet ju. Nu får jag ju se honom i alla fall.
GÖTT GÖTT GÖTT GÖTTMOS!


vackra Caroline

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Här är fyra bilder, vilket säger fler är än fyratusen ord.

Nu måste jag sova. Klockan börjar bli natten. Jag har sovit dåligt de senaste dagarna. Ögonlocken värker verkligen. Trots att jag är så trött, så kan jag inte sova på kvällarna. När man väl lägger sig i sängen är man jättepigg. Så konstigt.


LeMarcPappa tipsade mig om den här låten för ett par dagar sedan. Det är en jättefin låt. Djup är den också. Lyssna. Lyssna. Lyssna.


SUPERMÅNEN

Jag läste nyss på ett forum att supermånen är här (19 mars). Alltså att månen ligger närmare jorden än vad den har gjort på 19 år. 356 577 kilometer ifrån jorden exakt eller på ett ungefär typ.
Sen vet jag inte mycket mer. 

"Snart är supermånen här – med stormar, tsunamis och orkaner som följd.
Åtminstone om man ska tro konspirationsteorier som översvämmar internet.
Rymdfysikern Gabriella Stenberg behåller därmed lugnet.
– Det ska inte spela så stor roll, säger hon"
LÄNK TILL ARTIKELN

Det är 2011, alltså ett år kvar till 2012, då jorden går under. Fascinerande! Det är något som ligger i det hela. Något som är väntat. Något som ska ske. Jag vet inte hur jag ska förklara mig. Jag vet inte hur jag ska skriva ner mina tankar rätt. Men jag tror på allt som står. Att jordbävningen (det var jordbävning i Japan???????!) + tsunamin i Japan orsakades av supermånen.

Universum är så fascinerande.
Tog några usla bilder på månen, men kusliga bilder, enligt mig själv. Ser ni ljuset? Jag blickade bara bort för någon minut, sen kom regnbågens färger, typ. Jag blir nästa lite rädd. Nu är jordens undergång nära. Väldigt nära.

Det här skriver jag som inte kan ett skvatt om vetenskap och dylikt.
radion spelar Johnny CashLåten här ovan sprudlar sommar. Härliga sommar. De senaste dagarna har jag lyssnat på Johnny Cash o Nina P och drömt mig bort till varmare grader och grönt gräs.

puro

Idag spelar Orup på en klubb i Göteborg. Jag vill vara där. Synd att jag bara är sjutton år. Det vore ballt att se Orup live. Han är en ball man och ja. Det bara är så.


varma fina sommar

Vårkänslorna har sprudlat i två dagar, men nu...nu? Vad fan. Det snöar! Det är mars, men vädret är december. Mörk jävla december. Åh. Jag vill ha vår. Sommar. Varmare tider, helt enkelt. Jag har fått nog av snö. Jag hatar snö. Bussarna blir tusen gånger försenade än vanligt, skorna blir blöta, hela jag blir blöt. Fingarna fryser till is. Hela min kropp fryser till is. Jag hade ett hopp om att bli lagom upptinad till juli, men nu när det kommer mer snö så vet jag inte när jag blir upptinad. Kanske lagom till hösten.

flöt utan insikt
motströms åt fel håll
....................
springer från minnen, andas och flyr
inåt och hoppas på nåt nytt

Några meningar från Carolines duett med Tommy Nilsson - Du var mitt hjärta
Passar ganska bra med vädret. Mig också. Förstås.


min kompis på fyra ben
en sedd gäst i tv-rutan

Jag har precis kollat på Fråga Doktorn, ett program jag bara råkade bläddra förbi. Det var en sak som fick mig att sluta bläddra vidare. Caroline af Ugglas var där och pratade om sin bok - Hjälp, vem är jag? Jag har nyligen läst ut boken. Den boken lär jag läsa i alla fall en gång till. Den är spännande, rolig och lärorik på ett sätt. Vissa ord, eller ganska många ord är svåra att förstå. Ord jag aldrig hört tidigare.

Hela boken var ett rent nöje att läsa, trots att det var några sorliga och hemska sessioner, eller ja. Rader. Min favoritdel i boken var att läsa om Carolines barndom. Vilken jävla rackare hon var! Den delen bjöd på många skratt.

Nu när jag ändå är inne på Caroline af Ugglas. Det var någon dag förra veckan, som vanligt bläddrade jag i Metro och fick syn på säsongens tävlande i Så ska det låta. Den 29 april möter Niklas Strömstedt och Pernilla Andersson, Caroline af Ugglas och Ralf Gyllenhammar. Det får jag inte missa. Niklas är bra, Pernilla Andersson är bra, Caroline af Ugglas är bäst och Ralf Gyllenhammar vet jag inte vem det är. Eller jo, jag har ett svagt minne att lag Gyllenhammar var med i körslaget.... så nu har jag googlat Ralf och ja, visst har han varit med i körslaget.

Jag kommer nog ha lite svårt att bestämma vilket lag jag ska heja på. Jag hejar på båda lagen, fast lite lite lite lite lite lite mer på Caroline och Ralf. Caroline är ju så himla bra. Ju. Ju. Ju.


två bilder på våren

Enligt den norska väderprognos-sidan yr skulle det vara omkring fem plusgrader ute idag. Det är ingenting jag har märkt av, men det gör inte mig så mycket. Jag har tråkigt nog inte känt av våren idag, men jag har sett våren!
Caroline af Ugglas, jag och sötnosarna

Det är måndag och jag har studiedag! Jag är helt ensam hemma med mina små sötnosar, Ringo och Tzatziki. Caroline af Ugglas skriker ut ur högtalarna. Hon är heeeeeeeeeeelt galen. Bäääääst!

Det känns helt fantastiskt att jag har studiedag imorgon också. Ska faktiskt fotografera lite. Nu när jag har tid och lust.

aaaaahahaaah
backyard babies


softa bananer

Jag är ledig imorgon, eftersom jag har hängt med i skolan och inte halkat efter! Det är resursdag. Vilket betyder att man har egen studietid, vilket innebär att jag måste göra matematik-inlämningen samt skriva om den fantastiska kvinnan Caroline af Ugglas. Jag valde att skriva om henne i estetiska verksamheten. Vi ska skriva om en konstnär. Vilket passar bättre än Caroline af Ugglas då? Hon sjunger, leder körer och målar. Allt hon gör är konst!

Ikväll ska jag läsa flera sessioner i hennes och UKONs(Ulf Karl Olov Nilsson) bok. Den är snart slutläst, så jag får la börja om igen. VI KAN VÄL BÖRJA OM EN GÅNG TILL???????UKON OCH CAAAAAAAAAROLINE!
bilden är tagen från Google


en kväll med Caroline af Ugglas

Det är måndag igen, tråkigt nog. Fast efter måndag kommer tisdag, sen kommer onsdag. Efter onsdagen kommer torsdagen sen är det äntligen fredag igen. Sen lördag, söndag och sen är kommer måndagen åter.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och läsa terapi-samtalen med Caroline af Ugglas i hennes bok i hopp att få reda på vem hon är. Det är en otroligt spännande bok. Man får veta så mycket om henne. Hon är grym. Grymmare än mig till och med..


kärleken förde oss samman


vååååår
solstråle

Solen lyser klart idag, så jag, Viktor och Berra, ett fint alternativ till Ringo, passade på att njuta av den fantastiska vårsolen. Vi gick till hembygdsparken och lät våra blickar falla över en frusen sjö. I den stunden kom jag på att naturen blir mycket vackrare med lite solsken.


du var mitt hjärta du blev min sorg

Jag sitter och bläddrar igenom bortglömda bilder. En bild var på Lennart. Saknaden får mig att fälla några tårar. Jag saknar honom.

Dagen han dog, 27 september, minns jag så jävla tydligt. Jag minns att jag missade bussen till skolan på morgonen. När jag var påväg hem från skolan ringde mamma och sa att hon hade nåt att berätta, så hon kom och hämtade mig vid bussen. Det brukar hon aldrig göra annars. I bilen kom känslobomben. Mina tårar forsade, likt ett stort vattenfall.

Det var inte mammas fel, jag minns att jag var så jävla sur på henne den kvällen. Tidigare på dagen skulle hon hämta posten och Lennart fick syn på henne. Han var på andra sidan vägen. Han blev glad och sprang över, men han kom aldrig fram. Det var inte hennes fel och jag ångrar faktiskt att jag skyllde allt på henne. Att det var hennes fel. Men jag var så förvirrad, trött och ledsen den kvällen. Jag mådde piss. Det var äckligt mycket höst ute och mina känslor var tunga. Jag var inte i balans. Jag minns hur jag mådde. Helvetes mående.

Usch. Jag saknar Lennart och jag vill jättegärna ha tillbaka honom. Han betydde (betyder än) mycket för mig. En katt är inte bara en katt. Det är en familjemedlem.

Det har gått ett halvår och jag vet att Lennart har det bra var han nu är någonstans (rutten och sönderäten av maskar i jorden säkerligen, ehehehe...) Han vilar i frid och tänker på mig. Det vet jag.

Jag har Tzatziki. Han är en dyrbar stjärna som hade turen att falla ner på denna trista, ledsna, glada, roliga, hemska jord. Han ligger mig varmt om hjärtat och jag är så rädd att förlora honom.

Ta till vara på tiden tillsammans. Ta till vara på all tid över huvud taget. Ta till vara på det innan det är försent.


ascoolt

 

Samtliga bilder är tagna från Google.


DEATHSTARSEn av veckans middagsbjudningar i Halv åtta hos mig har bland annat Erik "Cat Casino" stått för. Han spelar gitarr i DEATHSTARS. Det var via Halv åtta hos mig som jag upptäckte det bandet. De är bra, men ingen världsklass i mina ögon. Låten som är här ovan är den bästa. Om jag tänker efter riktigt noga har jag lyssnat på den tidigare. När jag var en trogen läsare av OKEJ.


jag har inte tusen saker att göra

Klockan är runt halv tio och jag har ingenting att göra. Vanligtvis brukar jag har tusen saker att göra, men just i kväll är det fritt från måsten- och borde-saker. Jag ska strax dra mig mot sängen och läsa i min spännande underbara roliga fantastiska tänkvärda bok. Det är den bästa bok jag äger (jag är äger typ två) Det är något magiskt över det hela, tänk att några anteckningar från en terapi kan ge så mycket skratt och tankar. Jag gillar den starkt, dels för att det handlar om Caroline af Ugglas. Hur hon tänkte/gjorde/levde för några år sedan och så vidare och för att den har ett budskap som berör mig.  Jag får veta nya saker varje gång jag läser i boken. Hon är sjukt frän.


doften av våren

Det är mars och snart kommer krokusar, sopmaskiner och så vidare. Vi har haft vinter ett bra tag nu. Så man är lagom trött på den. På tal om vår, snart är det påsklov. Härligt! De kommande veckorna i skolan kommer bli lite kortare än vanligt. På fredag är jag ledig, för jag ska på begravning. Sen nästa torsdag är det en hel resursdag och förmodligen blir jag ledig då. Om jag har några rester som jag måste ta itu med vill säga. Veckan därpå har jag två studiedagar, 14-15 mars. Det är gött. Det känns inte lika jobbigt när man vet att man har några skolfria dagar!Dregen och Pernilla

Klockan är strax över ett och det känns som om jag har varit i skolan i all evighet. Just nu har jag engelska. Jag håller på att göra en beskrivning hur man redigerar en bild i photoshop. Enkelt. Inget krångel, alltså. Jag har fastnat. Sitter och redigerar Dregen i stället för att skriva en beskrivning. Men jag har en förklaring. Jag måste ju se vad alla ting heter i PS. Eller hur? På tal om Dregen. Om ni inte har hört denna fantastiska sång, så lyssna. Fina Pernilla Andersson och snygga Dregen sjunger en duett. Vilket snyggt par de är!


RSS 2.0