en nyans av gråttJag gillar inte hösten! Regnet piskar ner på den bara marken, löven är gula och fula och en nyans av grått ligger som en hinna över det annars så fina landskapet. Jag har börjat ogilla hösten på grund av det som har hänt de senaste två höstarna (säger man så?!). Om jag ska nämna minst en bra sak med hösten så är det höstlovet ska jag hylla. Nu har jag höstlov och jag känner mig lättad. Att ha vetskapen om att man kan sova hur länge som helst om dagarna i en vecka gör mig glad!

Ikväll ska jag fira det efterlängtade höstlovet med en myskväll. Min syster kommer över på kvällsmat och jag ska bland annat kolla på Pettson och Findus. Gubben Pettson och den förtjusande katten Findus är som balsam för själen just nu eftersom jag saknar mina gosegrisar enormt mycket i detta äckliga rusket.


lyckan träffar


stjärnor på nattsvart himmel

Jag har alltid varit noga med att vara rättvis mot mina två solstrålar!

Tzatziki har varit hängig i några dagar och igår åkte han in till farbror doktor. Vi fick reda på hans sjukdom och Izi fick dropp och medicin. Han blev inte bättre under natten, så idag fick det bli ett besök hos farbror doktor igen. Vi kom till ett vägskäl där vi antingen kunde välja att operera Tzatziki eller avliva honom. Det är ett av de jobbigaste besluten man kan fatta när man är djurägare. Det var inte 100% säkert att Tzatziki skulle bli bättre efter operationen, så vi vågade inte chansa. Vi vågade inte chansa, för oturen kunde ju som sagt komma och han skulle lida ytterligare. Katter är dåliga på att visa att de är sjuka! 
Vi valde att avliva honom. Han fick somna in stilsamt och nu vilar han tillsammans med sin vapendragare Lennart bland sjärnorna! Det gör mig lycklig.  Även om jag gråter av saknaden och den fysiska närvaron kan jag inte låta bli att le. De betyder så himla mycket för mig!

Det är och kommer bli otroligt tomt utan någon fyrbent vän med en lurvig svans. Jag har ju Ringo Berra.vilar i sin sömn

sov nu min prins, godnatt


halv åtta hos mig igenÅh, min prins ligger och är en sjukling. Jag vill att han ska bli sitt normala jag igen! Han är så fin, min prins. Annars då? Jo, det är bra! Det är en vecka kvar till höstlovet och det är fantastiskt. Denna veckan kommer förmodligen inte bli så jobbig! Imorgon har vi halvdag, sen mediaeftermiddag, ledig på onsdag (FÖRMODLIGEN!!!) och sovmorgon på torsdag. Vardagen är verkligen enkel nu när jag har en sån go vecka framför mig. Ja, om man bortser att min ögonsten är sjukling! Men nu mina vänner, nu är det Halv åtta hos mig!


pojken på månenDet som är det bästa med denna låten är att videon är svartvit! Jag gillar svartvit, känslorna blir mycket starkare då!


bäst musik just nuHur lyckliga kan vi bli vi som vet vad stjärnorna består av?
Hur magiska kan vi va när vi vet vad hjärnorna består av?
Hur älskande kan vi bli när vi vet vad, när vi vet hur?
Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig.

Hur lyckliga kan vi bli, vi som spillt på kartans alla vita fläckar?
Hur spännande kan världen bli, när vi vet vad fläckarna består av?
Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig.

Samma vatten genom Nilen
- inte riktigt samma droppar
Samma meningslösa skog
- aldrig samma träd
Samma himmel över Chile
- men varje öga har sin egen,
varje steg sin egen väg
Jag höll era hala händer.
Vi byggde ett land av korthus.
Lät era lärda läppar leda mig, förleda mig, lura mig


älskar känslan

Jag har precis läst ut "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag". Vilken fantastisk bok, jag kan inte släppa personerna i boken. Jag vill ta del av deras liv lite mer! Jag rekommenderar den verkligen!

Nu väntar jag på att Björn Ranelids "Kniven i hjärtat" ska anlända till skolans bibliotek. Jag har hört att Björn ska vara en riktigt ordkonstnär. Så det är med spänning jag väntar!

Jag älskar känslan av att sitta insjuken i soffan och inte ha någon uppfattning om vad som sker runt omkring mig för stunden. Att bara vara fastklistrad mellan sidorna.


behov

Dagarna rusar förbi! Snart är denna skolveckan slut och sen kickar den sista veckan igång innan höstlovet! Det ska bli skönt med lite ledighet för jag är verkligen behov av ledighet, mer än någonsin just nu.


diggiloo diggileyJag slukas med i videon och får ryck i både armar och ben. Leendet är brett!


vara vänner
GESJag har hittat ett nytt tidsfördriv, youtuba härliga klipp är ett ganska roligt sådant också.


okej okej okej okidokiMedans ni läser mitt inlägg hoppas jag att ni lyssnar på låten ovan. Den är sjukt bra!

Ännu en dag åt skogen och jag har inte gjort något vettigt. Det stör mig lite, men ja. Det är okej att vara lite lat ibland. Det är okej att vara skoltrött. Det är okej! Okej?! Hela livet är okej. 

Jag ska snart avrunda min dag med lite härlig musik. Imorgon ringer klockan tidigt. JÄVLA KLOCKHELVETE! Det var inte okej. Trots att klockan är ställd före tuppens känns det okej! Det är fredag imorgon!!!


allt i sin ordningOj oj, jag kan tänka mig att Orup levererar lika mycket på dansgolvet som i musikvideon. Han är snygg och minst sagt GRYM!


halv åtta hos mig

I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Nirvanas "Something in the way" och jag måste säga att den är bra! Jag läste i Aftonbladet om någon som skrev om sin idol som är just Kurt Cobain. Han som skrev radade även upp tre odödliga Kurt-låtar. En av de var "Something in the way" och det är därför jag lyssnar på den låten i skrivande stund. Förresten, är/var (lite osäker på hur man ska säga det?) Kurt Cobain jävligt snygg? Precis i min smak!

Jag är tjej och gör två saker samtidigt, för att skryta lite mer, jag gör flera saker. Jag väntar in Halv åtta hos mig. Det är det bästa programmet. Bonde söker fru också. Förresten!


glöden saknas

Jag är jäkligt skoltrött just nu. Prov- och läxvägen är ren. Det är ingenting, men det är just att gå upp, ta sig till skolan och sitta där inspirationslös och inte känna att man åstadkommer någonting vettigt. Jag är inte nöjd med texter jag lämnar in på texten - men jag lämnar in det jag åstadkommit i alla fall. För jag orkar inte sitta och göra det bättre. Brist på inspiration, ork och motivation! 

Jag är till och med trött på min inriktning (foto & journalistik) och det är ju det jag vill syssla med! Men jag känner mig så himla osmart och så vidare. ÅÅÅÅÅÅÅÅH. Nya tag efter helgen.  Nya tag efter höstlovet. Det lovar jag mig själv!

Jag läste en intervju med Peter Stormare i Piraja, han nämnde något som jag snappade åt mig.
- Skit i alla och lyssna på din inre röst.


en höst tusen känslor
brist på böcker

Jag har inte alltid varit en bokfantast (eller om jag nu är en bokfantast...), men på senare tid har jag betat av böcker på ett rullande band. Jag behöver boktips! Vet ni någon bra bok? Jag gillar klassiska tonårsböcker, men jag gillar även självbiografier. Det började jag gilla när jag läste Caroline af Ugglas biografi.
 Jag har några böcker på lager, som jag ska läsa, bland annat Flyga högt - Katarina von Bredow och Patrik Sjöbergs biografi. Men snälla rara medmänniskor, tipsa mig om mysiga böcker som jag kan läsa när regnet slår mot fönsterrutan. Om ni tipsar mig, så tipsar jag er. Haha!

Jag vill någon gång i den obekanta framtiden skriva en bok. Självbiografi, som jag har sagt så många gånger förr, naturligtvis. Men jag funderar även på att bli en sån som sätter "gula-kom-ihåg-lappar" på väggen. Sen vill jag att min bok ska vara med på Bokmässan!


från dagarna
i någon fasÅh, Orup har en sån fantastisk röst så jag nästan börjar gråta! Jag kommer aldrig aldrig aldrig ogilla Orup. Caroline af Ugglas. Olle Ljungström. Melissa Horn. Di Leva. Bo Kaspers Orkester. Pernilla Andersson. David Urwitz. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh, vilken underbar musik jag lyssnar på.

några bilder


graderna sjunker

Oktober är här och kyla och mörker har tagit över. En del affärer har börjat sälja julmust och pepparkakor. Jag är sjukt sugen på julmust, men jag försöker hålla mig till december. Julen kommer tidigare för varje år som passerar! Jag tycker det är tråkigt. Jag hoppas i alla fall att det kommer någon sjukt bra julkalender i år. Typ som Pettson och Findus eller Sunes jul. Allt annat är lite tramsigt.

 Bort med julen. Nu är det fredag och härligtheten flödar ännu en gång!


RSS 2.0