och tiden bara gick

Det finns så många saker som är fel. Som man ångra att man har gjort eller som man inte har gjort. Vi lever i nuet, för man kan inte leva i framtiden eller i historien. Nuet kan kännas tungt och besvärligt, men man klarar alltid det. Vill man klara det så klarar man det. Här och nu. Men inte för alltid. Tiden går.


så jävla bra

Jag blir glad när jag lyssnar på Caroline af Ugglas.
Hon är lyser upp när det är som mörkast.


torsdagÄnnu en skoldag har flygit förbi. Även om man får en känsla av att klockan har stannat, så har den inte det. Tiden rusar! På nåt sätt. Sista lektionen varade inte hela lektionstiden ut. Vi fick sluta ett par minuter tidigare för att vi arbetade riktigt flitigt. Vi hade graf. Det är rätt så roligt när man har fått in känslan i programmen vi jobbar i. Trots att vi bara har haft graf två lektioner känner jag att jag kan bli något inom det området. Fast nä. Till hösten ska jag ju gå foto journalistik.............. framtiden är säkrad på aftonbladet, typ. Eh. Jag vet inte.


det var så länge sedan sistMan skulle kunna tro att det är vilken tisdag som helst. Om man av någon anledning skulle tro det har ni fått om bakfoten. Idag är det den 22 februari och för exakt 17 år sedan föddes jag. Om ni undrar hur det känns nu när jag blivit ett år äldre så kan jag säga er att det känns som om att livet har börjat nu. Det finns ingen återvändo till barndomen och så vidare. Jag känner att jag är med på noterna och ja, nu är det bara ett år kvar till jag blir 18 år och vuxen på riktigt. Det skrämmer mig, faktiskt. Mitt i all hast kom min tanke på Orup och hans kalaslåt Född i november. Det är en mening som upprepar sig några gånger som passar utmärkt just nu - ingen kan vara ung förevigt


vinter
andra åket

Jag fastnade, av någon konstig anledning, framför slalom-VM för herrar imorse. Fyra svenskar i topp åtta så det är med all spänning jag väntar på att andra åket ska börja. Min pappa sa att det börjar vid ett, så jag ska sitta bänkad framför TVn. Jäklar vad det är roligt att titta på skidor. Det ser inte så svårt ut, så det kanske är något för mig? Nej men. Jag står över.


snälla snällaLåten som fick mig att falla för Caroline af Ugglas. Jag dör lite. Bara lite. Det är så fint.

resultatet

Resultatet av bakningen igår blev riktigt lyckat! Muffinsarna gick att äta, jag är lite fundersam om jag tog bakpulver i dock. Blir inte kakorna större om man har bakpulver i? Jag kanske har fel. Kanelbullarna blev fina och goda. Jag har inte smakat de, men jag har en andledning till det. Jag är inte förtjust i kanel. Men de andra som åt bullarna sa att de blev goda. Lyckat alltså!


synd

Det är sportlov och jag börjar känna mig sjuk. Jag hostar något så förfärligt, nästan så att jag tycker synd om mig själv.


skin som den sol du ärIdag fyller min lillebror år, vilket betyder att det är fem dagar kvar till jag fyller år.
Grattis till min lillkille!


dörren in till klädernaHär hänger mitt liv. Jag hoppas att ni ser mig? För det är jag som är mitt liv. Ganska logiskt.

 Det andra som hänger brevid är bara fina saker. Hardcore Superstar, Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl, Carolines autografer, Lennart, fina fotografier och så vidare. Ser ni att det saknas något ovanför Hardcore Superstar? Där det är en tom lucka. Där har jag och Caroline af Ugglas hängt, men nu har Caroline det kortet. Hon fick det av mig i lördags. Hon fick en del av mitt hjärta (Joplin på svenska, japp). Hon fick en del av mitt liv.

Jag ska framkalla lite fler bilder som ska förgylla den trista vita färgen.

bullbak gräver fram minnen

Jag och min lillebror är ensamma hemma, så vi passar på att baka bullar och chokladmuffins! Imorgon fyller nämligen Vickebus år, så ja. Vad passar bättre än bullar och muffins? Jag är ingen höjdare i köket. Jag minns en gång jag och min lillebror skulle baka muffins... när muffinsarna var färdiga var de helt platta. Vet inte vad jag gjorde fel. Sen har jag en tendens att bränna bakverken i ugnen. Vi får hoppas att den turen med bullar och muffinsar blir bättre. Det kan la inte gå fel om man följer receptet till punkt och pricka?

Nu står bulldegen och jäser, så jag ska passa på att dammsuga upp allt mjöl som råka hamna på golvet...


vinter vinter jävla vinter

Dagen spenderade jag med Viktoria. Väldigt trevligt, må jag säga. Nu ska jag kolla på Pettson och Findus och förtränga den bitande kylan som härjar utanför. Det är hemskt. Man blir förstörd, både inom och utombords. Jag hoppas med alla hopp att kylan och vintern försvinner snart.


Bobby McGee
dagen efter

Det är dagen efter den stora dagen och allt känns fantastiskt. Det är den galna "dagen efter känslan" som härjar inom mig. Det är något speciellt som händer dagen efter den stora dagen, alltså.

Igår såg jag Caroline af Ugglas på Åhaga. Jag hade fjärilar i magen och mina förväntningar var stora. Man ska inte ha så stora förväntningar, för då blir man oftast besviken efteråt. Konserten var bra, men inte så bra som jag hade hoppats på. Jag har visserligen sett henne tre gånger tidigare, så jag kanske hade tröttnat, eller nej. Jag tröttnar aldrig på Caroline.

Åhaga var nästan fullsatt med olika sorters människor. Gamla, unga och medelålders. Jag satt jämte en medelålders-man och han verkade vara en riktigt fantast. Jämte han satt hans galna kompis. Han diggade med och klappade händerna mot hans knä och när det var gitarrsolo så spelade han på sin luftgitarr. Vilka fina människor det finns. Efter konsertens slut satt de kvar. Orden fyller inte upp roligheten. Det var mycket roligare i verkligheten.

Efteråt fick man gå fram och hälsa på Caroline och så vidare. Självklart gick jag fram. Jag hade planerat i förväg att ge henne en bild på oss två. Jag och Caroline, alltså. På baksidan hade jag skrivit "Du är världens bästa Caroline af Ugglas! Dina låtar ligger mig varmt om hjärtat. Från ditt trogna fan Martina" Jag ångrade att jag inte skrev mitt efternamn också. Jag gav henne korten i alla fall och hon tackade så hjärtligt. Hon frågade även när det var taget. Det var tagit från Liseberg. Hon sa - när det regnade så. Ja, det var det. Hon sa även att jag var snäll. Åh. Jag fick hennes autograf och en bild på oss två. Nästa gång så måste jag fråga efter Heinz autograf också. Han sjunger något så fantastiskt fint.

Caroline af Ugglas är bäst. Hon lyser upp mina dagar när de är trista och grå. Det är sjukt hur en människa kan skriva så berörande texter. Hon är grym! Hela hennes glädje smittar av sig. Ur hennes mun kommer kloka ord. "Jag har orken, men problemet är att jag blir så anfådd". Ååååååh, Caroline. Min idol och förebild.

KAN NI TÄNKA ER, JAG HAR BYTT ORD MED CAROLINE AF UGGLAG OCH KRAMAT HENNE!!!!

åååååh, ser ni Heinz?Det är ju kul att Caroline blundar...


LiseeeeebergFalkenbergFörsta gånge jag såg henne vågade jag inte fråga efter en bild tillsammans..


det bästa

Det bästa med fredagar är att jag har min absoluta favoritlärare x2 på EV-lektionerna!


ev

Det är fredag och jag sitter på min näst sista lektion, estetisk verksamhet. Vi har det x2 på fredagar. På den andra EV-lektinon ska vi till konstmuseumet. Det ska faktiskt bli ganska roligt, men innan det ska jag leta upp en konstnär som faller mig i smaken, som jag också kan redovisa om några veckor. Det blir ingen större match för mig, för jag har redan hittat konstnären som faller mig i smaken. Det blir Caroline af Ugglas, vem annars?


något fint av Lasse Åberg


eminem

Jag har alltid trott att Eminem är mörkhyad, men det hade jag tydligen fått om bakfoten. Han är vit.
Hallå eller...
Det är därför jag har börjat lyssna på honom och hans mästervärk. Tung hip hop sitter i hjärtat och i kläderna.


snön, se dig besegrad

Jag är trött på snön. Hur mycket snö finns det egentligen? Jag är rädd för att det inte blir någon vit jul i år, mina vänner. Det är tråkigt, men vad kan man göra? Spara lite snö i frysen lagom till jul. All snö verkar ha en tendens att komma i vinter och det lutar mot en grön vinter senare i år.

Jag vill att snön ska försvinna. Naturen och framför allt vi människor har bärt vinterns börda tillräckligt. Eftersom den första snön föll så tidigt som november, eller kanske till och med oktober så borde den enligt årstids-indelningen försvinna nu för att det ska bli korrekt (okej, den har ett par dagar på sig, fram till den 28/2).

december, januari, februari - vinter
mars, april, maj - vår
juni, juli, augusti - sommar
september, oktober, november - höst

Min vardag blir så frusen av all snö, men på lördag kommer allt att smälta likt en snögubbe i mars. På lördag ska jag till Åhaga och se världens bästa Caroline af Ugglas. Jag är rädd för att hela Borås kommer dränkas i vatten. Caroline kommer med värme och glädje. Snön, se dig besegrad.


det är sjukt

Det är helt sjukt vad tiden går fort. Dagarna är så kort, men samtidigt alldeles för långa när man går i skolan till mörkret börja skymna. Jag har rensat bland mina "måste-absolut-göra-uppgifter" och nu har jag bara finslipningen på matematiken och läsa igenom mediekunskapen kvar. Mediekunskap är egentligen inget problem, för media är något som berör oss varje dag. Visserligen berör matematiken oss varje dag också. Men så tänker inte jag. Matematik är tråkigt och kommer naturligt fram när man går och handlar till exempel. Media är roligare och så mycket lättare att förstå. Det blir så mycket enklare.

Det jag ville komma till är att det inte vore fel med lite fler timmar då och då. Då man har som mest att göra. Precis som att det kommer en extra dag var fjärde år. Då kan det lika gärna komma fyra timmar extra en gång i veckan. Så att man hinner med att göra saker som är roliga, saker som är mindre roliga och saker som man måste göra för att hålla sig vid liv.

Fast just denna veckan gör det inget att tiden går lite för fort fram (okej, plugget hemma brinner i knutarna), men annars är det helt finemang att den rusar fram som x2000 om inte snabbare. På lördag ska jag se världens bästa Caroline af Ugglas. Det kliar riktigt i min kropp av spännande förväntan, det var så länge sedan sista jag såg henne live.

Tja beroende...eh.

Tiden rusar, mina vänner. Det är dags att ta sig i kragen, plugget brinner som sagt. Ha det fint i vinterrusket!Jag och två andra tjejer genomförde vårat radioprogram live idag. Kände mig som en mycket erfaren radioprofil. Så sant så. Radio är sjukt kul att sända. Mycket roligare än vad man tror, i detta fall vad jag trodde.

Jag ska säga till er om det kommer upp på hemsidan. Alltså Viskastrands..stjärna


inga slappa bananer

Det är så typiskt att alla prov/inlämningar/miniprojekt ska genomföras och lämnas in sista veckan innan lovet. Jag har ungefär 1000 saker att göra och - 500 ork. Det är ingen bra kombination. Det enda jag ser fram emot att göra är att skriva en analys om den härliga programserien FC Z. Vi har kollat på den serien i ett par veckor nu och jag är så jäkla galet fascinerad i den.
Serien handlar om ett par grabbar som nästan aldrig rört en fotboll innan. Sen skulle de tränas till riktigt fotbollsproffs av Glenn Hysén. Målet var att spela bra mot Djurgården..det gick la sååådär. 7-2 blev det, men det är la gött det. Inte tvåsiffrigt i alla fall. FC Z gick på tv 2005, förresten.

Förutom analysen har jag både matteprov, idiomatiska uttryck i svenskan, mediekunskapsprov, göra klart och genomföra radioprogrammet och sist men inte minst göra klart miniprojekten i andra delen av ljudrullen. Jag och två andra tjejer gav oss på att spela in en låt. Jag är ganska blank när det kommer till att spela gitarr och så, så jag kör på sång i stället. Men inte själv, haha!

Tyvärr finner jag ingen ork, men jag har bestämt att jag ska ladda upp inför söndagen som kommer bestå av plugg, till en större del i alla fall. Nåt måste jag göra om jag ska komma till mitt mål (SVT, eh).

Nu ska jag ladda inför sista skoldagen den här veckan med att läsa i STT, GT och lyssna på min alldeles fina favorit - Caroline af Ugglas. Det är bara 9 dagar kvar tills jag får se henne live igen. DET ÄR SÅ JÄVLA GALET!
 Hej chocktillstånd!


slapp

Godnatt köp min katt, men han är inte till salu ;PpPPPPPppppPPpPPPPPppppPP

Nu ska jag och Tzatziki gå och lägga oss. Jag ska läsa GT för honom.


hunger

Nu ska jag sätta mig i soffan och kolla på dagens höjdpunkt. Inget mindre än Halv åtta hos mig börjar. Spänningen börjar krypa i mig nu...


RSS 2.0