vintern blev för lång

Jag tror inte att det blir någon vår/sommar/höst i år. Vintern har tagit ett stadigt grepp om Sverige (i alla fall i delen där jag bor). Så fort det blir lite solsken så gläds (eller heter det glädjs?) människorna och bombar facebook med typ "sooooool, äntligen är våren kommen bla bla bla", sekunden efter statusuppdateringarna ringlar snön ner från en tjock himmel och fler statusuppdateringar skrivs med nåt liknande "åååååh, det snöar" Väderprognossidorna kan se se besegrade av människorna i vårt avlånga land.

Jag hoppas med alla hopp att våren snart kommer. Det vore lite gött med värme, fågelkvitter, grönt gräs, pollen, glass, solbrillor och vinterjackan i gaderoben. Kanske är vi människorna otåliga, men vad fan. Pappa räknade ut för någon vecka sedan att vi har haft vinter i över fyra månader. Första gången han plogade snö denna säsongen var den 16 november. Det är klart att man blir less på knastrande och blöt snö.

Nu ska jag inte sitta här och klaga. Jag ska klaga framför matteboken. Usch, det är fruktansvärt tråkigt med matte. Varfööööööör valde jag att läsa matte B? Vaaaarfööör? Jo. För jag vill bli journalist eller nåt. Äsch. Noll kontroll.







Vanlig vardag | | 5 kommentarer |
Upp